Solitaire verlovingsringen

Tijdloos en elegant. Dat zijn solitaire verlovingsringen. Het woord solitaire betekent alleen, en de ringen bevatten dan ook één enkele steen, meestal diamant. Hierdoor wordt alle aandacht naar die steen getrokken. Een solitaire verlovingsring is de meest veilige optie bij het uitzoeken van de ring, omdat het met deze stijl eigenlijk niet mis kan gaan. De ring is tijdloos, en past bij elke persoonlijkheid. Het is dan ook de meest voorkomende ring die gebruikt wordt bij een aanzoek. De solitaire verlovingsring kan gedragen worden in combinatie met andere ringen die het uiterlijk van de solitaire ring kunnen versterken.

Klassieke Design

Een klassieke ring heeft een 4-klauwzetting, met een simplistische diamant. De klauwen zorgen ervoor dat er veel licht in de ring kan komen, waardoor de diamant zal stralen. De band is dan meestal witgoud of goud, simpel en elegant. Wanneer je echter op zoek bent naar een moderne solitaire verlovingsring, kun je eindeloos variëren.

De 4 C’s van Diamanten

Het leuke van een solitaire verlovingsring is dat elke soort en vorm diamant erin gezet kan worden. Maar juist omdat alle focus naar de diamant gaat, is het belangrijk om precies de juiste uit te kiezen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de vier C’s: color, clarity, carat weight en cut. Vertaald zijn dit de kleur, helderheid, karaatgewicht en de vorm en slijpstijl van de diamant. De vorm maakt het uiterlijk van de ring compleet, en het kan ook veel zeggen over het karakter van de vrouw. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld briljant rond, emerald, een hart en nog veel meer.

Ook valt er te variëren in de band van de ring. Deze is simplistisch, maar er is keuze uit veel verschillende kleuren en materialen mogelijk. Zo kun je kiezen uit een band van geelgoud, witgoud, of rose goud, maar ook zilver, platinum en pallatinum zijn goede opties.

Kortom, de solitaire verlovingsring is een echte klassieker die past bij elke vrouw. De elegante ring zal stralen om haar vinger, en hij kan goed gecombineerd worden met andere ringen. Door te variëren in de soorten diamant, kun je de ring toch nog persoonlijk maken. De ring is tijdloos, en zal door elke vrouw met veel blijdschap in ontvangst worden genomen.